Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Saturday, August 15, 2009

SPRM tahan pembantu Ronnie Liu

'Wayang Cina' bermula. Nasib bersama SPRM kali ini kerana 'wayang' (sakit kaki, nak lawat bapa & sakit dada) yang 'dilakonkan' Wong ditonton oleh 1MALAYSIA. Kalau tidak Pembangkang pasti menyelahkan SPRM sekali lagi. 1MALAYSIA sudah mendapat 'pengajaran ALLAH' di sebalik kejadian ini...Fikirkanlah.

KUALA LUMPUR 14 Ogos - Pembantu kepada Exco Kerajaan Selangor, Ronnie Liu, iaitu Wong Chuan How ditahan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini bagi membantu siasatan berhubung salahguna peruntukan Dewan Undangan Negeri (DUN) membabitkan 234 projek yang bernilai hampir RM500,000.

Chuan How, ditahan di pejabatnya di pusat khidmat DAP di Sungai Pelek, Sepang dekat sini kira-kira pukul 9.45 pagi ini selepas SPRM mengambil keterangannya.

Difahamkan, sebelum penahanan itu, keadaan menjadi sedikit kecoh apabila Chuan How enggan memberi kerjasama dengan tidak menandatangani notis penahanan serta enggan masuk ke dalam kenderaan SPRM ketika diminta berbuat demikian.

Ahli politik berusia 50 tahun itu juga berpura-pura jatuh ketika menghampiri kereta SPRM dan menuduh pegawai SPRM sengaja menolaknya.

Ekoran tidak berpuas hati, Ahli Majlis Perbandaran Sepang itu ke Balai Polis Sungai Pelek ditemani peguamnya untuk membuat laporan.

Pada masa yang sama, pegawai SPRM terbabit turut membuat laporan berhubung insiden yang sama.

Difahamkan, Chuan How dibawa ke Hospital Serdang dekat sini untuk mendapat rawatan.

Pengarah Siasatan SPRM, Datuk Mohd. Shukri Abdull ketika dihubungi Utusan Malaysia di sini hari ini mengesahkan penahanan ahli politik itu.

Kes itu, kata beliau, disiasat mengikut Seksyen 18 Akta SPRM 2009.

Beliau bagaimanapun enggan mengulas lanjut berhubung penahanan pembantu ahli politik tersebut. - Utusan.

1 comment:

  1. saja2 ja mat apek ni. ambik kesempatan acting depan press. maklumlah nak dapatkan poltik mileage. Dasar keparat punya apek. Wayang saja tinggi, akai hampeh.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...