Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Tuesday, September 8, 2009

Bukti pakatan pincang

KUALA LUMPUR 7 Sept. - Kegagalan kerajaan negeri Selangor mentadbir dengan baik sehingga mendapat teguran Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak adalah petunjuk kepincangan pakatan pembangkang dalam menjaga kebajikan rakyat.

Presiden Pertubuhan Profesional Melayu dan Pewaris Bangsa (Prowaris), Feriz Omar berkata, ia terjadi kerana kerajaan negeri ditunjangi Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu hanya sibuk mengutamakan agenda parti tanpa mempeduli keutamaan masyarakat.

Katanya, isu pembinaan kuil di Seksyen 23, Shah Alam yang mula dibangkitkan ahli-ahli parti pakatan pembangkang sendiri merupakan bukti kerajaan negeri tiada kredibiliti untuk mentadbir walaupun di kalangan penyokongnya sendiri.

''Ini menunjukkan isu itu bukan sengaja dipolitikkan oleh UMNO tetapi ia satu isu rakyat sebenarnya yang tidak dihiraukan oleh kerajaan negeri," katanya semasa dihubungi oleh Utusan Malaysia hari ini.

Bagi Presiden Gabungan Pelajar Melayu Semenanjung (GPMS), Datuk Reezal Merican Naina Merican, beliau yakin jika pilihan raya diadakan di seluruh Selangor dalam masa terdekat, negeri itu akan kembali ke pangkuan Barisan Nasional (BN). - Utusan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...