Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Sunday, September 6, 2009

Pilih calon sesuai - Khairy

KOTA KINABALU 5 Sept. - Barisan Nasional (BN) mempunyai peluang cerah untuk mempertahankan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Bagan Pinang, Negeri Sembilan jika mampu meletakkan calon yang diterima penduduk setempat.

Ketua Pergerakan Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin berkata, selain boleh diterima pengundi di kawasan Bagan Pinang, calon tersebut juga perlu diterima oleh penduduk di kawasan berdekatan seperti Teluk Kemang dan Port Dickson.

''Kerusi ini merupakan kawasan tradisi BN di mana pada pilihan raya umum lalu kita memenangi dengan jumlah majoriti yang agak selesa.

''Saya yakin kerusi itu mampu dipertahankan jika kita berjaya meletakkan calon yang diterima oleh penduduk kawasan itu," katanya kepada pemberita selepas menghadiri majlis berbuka puasa bersama Pemuda UMNO Sabah di Masjid Universiti Malaysia Sabah di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas peluang BN mengekalkan kerusi DUN Bagan Pinang ekoran kematian ADUN kawasan itu, Azman Mohd. Nor semalam.

Ditanya isu yang bakal dimainkan oleh pembangkang, beliau berkata, ia dijangka berkisar kepada isu-isu lama.

''Mereka akan membangkitkan isu-isu sama, isu lapuk yang sedang diselesaikan oleh kerajaan menerusi pelbagai cara seperti PKFZ dan sebagainya," ujarnya.

Sehubungan itu, Pemuda UMNO katanya akan memberi tumpuan kepada isu-isu setempat selain memastikan calon yang dipilih mendapat sokongan padu sepanjang tempoh berkempen. - Utusan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...