Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Thursday, February 4, 2010

Jeff Ooi biadap, perlu minta maaf kepada PKR: Johari Kassim

BUTTERWORTH: Kemelut politik kerajaan pakatan pembangkang di Pulau Pinang semakin meruncing apabila pemimpin DAP dan Parti Keadilan Rakyat (PKR) kini secara terbuka semakin lantang mengkritik antara satu sama lain.

Terkini, Timbalan Pengarah Pilihan Raya Negeri (Pengurusan) PKR, Johari Kassim, menyifatkan kenyataan Ahli Parlimen Jelutong, Jeff Ooi yang melabelkan parti itu macam sampah sarap sebagai biadap dan tidak menghormati rakan dalam pakatan pembangkang.

"Kenyataan Jeff yang melabelkan PKR sebagai parti yang macam sampah sarap adalah keterlaluan dan tidak menghormati PKR sebagai komponen pakatan pembangkang.

"Pimpinan (PKR) negeri dan pusat patut menghantar memorandum meminta Jeff meminta maaf secara terbuka kerana kenyataannya yang biadap itu," katanya di sini, hari ini.

Beliau mendakwa Jeff sengaja mengeruhkan suasana dalam pakatan pembangkang dengan melabelkan PKR sebagai parti yang terkenal dalam mengutip sampah sarap sebagai ahlinya.

Johari berkata kenyataan Jeff itu umpama memperkecilkan keseluruhan kepimpinan PKR kerana keahlian dalam parti disahkan oleh pemimpin parti itu. - Berita Harian

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...