Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Monday, March 1, 2010

BN perlu anjur program dekati rakyat secara bersama

PONTIAN 28 Feb. - UMNO dan parti-parti komponen Barisan Nasional (BN) disaran mengadakan program mendampingi rakyat secara bersama bagi meningkatkan kerjasama dan kekuatan parti.

Ahli Majlis Tertinggi (MT) UMNO, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam berkata, kerjasama itu penting bagi memastikan setiap parti komponen BN sentiasa menjalinkan hubungan baik dan mesra dengan rakyat.


"Program mendampingi rakyat hendaklah menjadi fokus utama ketika ini seperti membantu golongan yang miskin, ibu tunggal, anak yatim dan mereka yang ditimpa sakit berpanjangan," katanya.

Beliau berkata demikian ketika merasmikan majlis Sambutan Tahun Baru Cina dan Pesta Ponggal 2010 di Dataran Benut di sini hari ini.

Hadir sama ialah Pengerusi BN Pontian, Datuk Ir. Hasni Mohammad; Ketua Penerangan UMNO, Datuk Ahmad Maslan; Pengerusi MCA Pontian, Datuk Tee Siew Kiong; Pengerusi Parti Progresif Penduduk (PPP) Johor, Dr. K.D. Sivakumar dan Pengerusi MIC Pontian, Jasbir Singh.

Sebelum majlis itu, Mohd. Ali turut mengadakan perjumpaan tertutup bersama ahli jawatankuasa UMNO Bahagian Pontian bersama sayap Wanita, Pemuda dan Puteri bahagian itu.

Menurut Mohd. Ali, pendekatan itu merupakan cadangan yang ditimbulkan oleh pucuk pimpinan parti supaya pimpinan parti komponen kerap menemui rakyat sepanjang masa.

"Kita tidak mahu melihat kerjasama di kalangan komponen BN hanya berlaku semasa menjelang pilihan raya sahaja yang tentunya menyukarkan mereka untuk menjalankan tugas dengan berkesan.

"Semua pihak diharap komited untuk memastikan UMNO dan BN terus relevan dan diterima rakyat melalui tindakan-tindakan yang menyenangkan setiap lapisan masyarakat," katanya.

Tambahnya, daripada maklum balas orang ramai, UMNO dan BN telah mendapat tempat di hati rakyat melalui beberapa program yang dilancarkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Antaranya adalah dengan memperkenalkan konsep 1Malaysia, Bidang Keberhasilan Utama Negara (NKRA), Program Transformasi Kerajaan (PTK) dan Model Pembangunan Ekonomi Baru yang mula diterima rakyat.

"Momentum seperti ini perlu diteruskan oleh pimpinan parti di peringkat akar umbi dengan menyampaikan maklumat dan dasar-dasar yang dilaksanakan kepada anggota parti," ujarnya.

Katanya, BN merupakan parti yang sentiasa memberi tumpuan terhadap pelbagai aspek bukan sahaja pembangunan tetapi juga memastikan kesejahteraan dan kehidupan yang lebih baik kepada rakyatnya. - Utusan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...