Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Thursday, September 23, 2010

Perebutan Jawatan PKR Dahsyat, Cukup Kotor

Bekas Ketua Penerangan Parti Keadilan Rakyat (PKR), Ruslan Kassim percaya PKR sekarang bukan sahaja parti “retak menanti belah” tapi “retak hampir terbelah dan berantakan”.

Jelasnya ini berikutan pemilihan parti dan perebutan jawatan yang berlaku dalam PKR ketika ini yang bukan sahaja dahsyat malah cukup kotor.

Tegas beliau lagi ini membuktikan bahawa PKR selama ini mengamalkan politik “mengata dulang paku serpih”, “meludah ke langit tertempek ke muka sendiri”.

“Segala tuduhan, persepsi, serangan yang dilemparkan kepada UMNO dulu kini berlaku dalam PKR malah lebih dahsyat lagi.

“Dulu saya katakan PKR menuju kehancuran dan sekarang kehancuran itu akan sempurna selepas pemilihan ini”, katanya kepada UMNO-Online di sini, hari ini.

Pada masa yang sama beliau juga tidak hairan dengan pelbagai masalah yang sedang berlaku dalam pemilihan PKR seperti cantas mencatas, serangan peribadi, fitnah termasuk gejala politik wang kerana individu yang ada dalam PKR adalah orang yang sama melakukan kerja kotor ketika dalam UMNO dahulu.

“Keputusan saya meninggalkan PKR adalah tepat kerana saya telah melihat perkara ini ketika saya berada dalam PKR.

“Saya menjangkakan PKR akan menjadi sebuah lagi parti yang bakal terkubur dan menjadi sejarah politik tanahair”, ujarnya.

Beliau seterusnya berkata pemilihan PKR kali ini juga akan memperlihatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai dalang untuk mencaturkan calon-calon pilihannya.

“Ini kepakaran Anwar yang tiada tolok bandingnya”, kata beliau. - FoN Online

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...