Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Tuesday, May 10, 2011

Najib Anak Yang Taat!

Tun Rahah Mohd Noah, ibu Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, berkata anak sulungnya itu merupakan anak yang taat dan sentiasa mendengar nasihat.
"Budak yang baik dari kecil, suruh belajar dia belajar...main dia main, tak perlu suruh-suruh. Dengar cakap," katanya.

Tun Rahah berkata sebagai seorang ibu, beliau sentiasa menunaikan solat tahajud untuk mendoakan kesejahteraan dan kejayaan anaknya dan agar Najib menjalankan tanggungjawab dengan baik sebagai Perdana Menteri.

Sedikit malu ketika menjawab soalan pemberita selepas majlis perasmian pameran "Kasihnya Ibu", Tun Rahah berkata Najib memanggilnya "mummy" dan sentiasa menghubunginya walaupun anaknya itu sibuk dengan urusan kerja.

Tun Rahah, isteri Perdana Menteri kedua Allahyarham Tun Abdul Razak Hussein, kini meluangkan banyak masa mengikuti kelas dan syarahan agama bersama rakan-rakannya.

Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil berkata peranan Tun Rahah sebagai seorang ibu yang berjaya mendidik anak-anaknya perlu dicontohi.

Katanya Tun Rahah merupakan lambang wanita Malaysia yang mempunyai kekuatan dalaman dan juga pegangan dan prinsip hidup yang terpuji.

"Dahulu merupakan seorang isteri Perdana Menteri, kini berjaya mendidik anak sehingga menjadi seorang Perdana Menteri," katanya. -- BERNAMA

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...