Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Sunday, July 19, 2009

Pemimpin UMNO & BN beribadah ikut syariat juga

Sayu hati melihat gambar Datuk Seri Najib di depan Kaabah menunaikan Umrah. Sayu kegembiraan kerana ALLAH telah sekali lagi memberi petunjuk betapa Pemimpin UMNO juga adalah HambaNya, ALLAH Yang Maha Besar.

Untuk berada di depan Kaabah adalah sesuatu yang besar pengertianNya. Tidak semua hambaNya berjaya dan 'diterima' berada di depan Kaabah disaat yang dimuliakan. Tetapi inlah yang dirasai oleh Pemimpin No 1 Negara, Datuk Seri Najib bersama Isteri dan anak beliau.

Di saat kesibukan menjalankan amanah 1MALAYSIA, Datuk Seri Najib masih mempunyai waktu untuk mendekatkan diri dengan Kebesaran ALLAH serta Sujud bersolat di Masjidil Haram.

Manakala di satu negara lain, di Lubnan, Menteri Pertahanan, Datuk Seri Zahid Hamidi telah mengimamkan Solat Zohor bersama dengan anggota tentera Malaysia di sana.

Rakyat Malaysia yang beragama Islam dan sentiasa bersaudara, lihatlah dengan mata hati anda semua, akan kedua-dua peristiwa ini. Ini bukanlah agenda politik tetapi lebih kepada Kebesaran ALLAH pencipta alam semesta ini.

Fikirkanlah kenapalah orang seperti Nik Aziz terlalu benci dan menolak untuk bersama-sama dengan Saudaranya ini menjayakan sebuah Negara yang bersatu-padu dan kuat.

Haji Hadi, Ustaz Nasharuddin dan semua Penyokong Pas yang menyokong idea Haji Hadi dan Ustaz Nasharuddin, ayuhlah kita bersama bersatu demi Agama, Bangsa & Negara.

Agama kita akan menjadi Agung jika Malaysia menjadi sebuah negara yang kuat ekonomi, politik dan 1 dalam segalanya. Biarlah musuh Islam berasa dengki dengan Malaysia. Lebih besar dengki mereka bermakna lebih besarlah kejayaan kita Memartabatkan Islam & Malaysia di mata dunia.

Tinggalkan mereka yang 'ortodok' dan 'dogmatik'. Tinggalkan sandiwara Anwar dan marilah kita bersama kerana ALLAH. Hiduplah kita dengan kesempurnaan Beribadah, Berdakwah dan berjuang kerana ALLAH Taala.

1 comment:

  1. Astaga..kok saudara seagama dipandang hina ya di Malaysia. Apa lebihnya mereka yang sanggup menghina Islam yang lain yang juga sujud menyembah Allah yang 1. Siap mereka untuk mengatakan mereka lebih baik di sisi Allah. Buruk baiknya hanya Allah yang Tahu.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...