Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Monday, July 6, 2009

Manek Urai : Lim Guan Eng tak boleh jaga Penang, macamana Manek Urai kalau...

1. Itulah hakikatnya Pembangkang, calon mereka tidak kira latarbelakang semuanya boleh asalkan nak lawan UMNO & Barisan Nasional.

2. Pas ketandusan calon yang layak apabila memilih penjual ikan sebagai calon yang akan mewakili rakyat di Manek Urai. Pas sebenarnya menjatuhkan maruah atau memperlekehkan pengundi di Manek Urai apabila meletakkan calon yang tidak berpendidikan tinggi.

3. Jika rakyat terpedaya maka jadilah Manek Urai macam Bukit Selambau & Bukit Lanjan atau mungkin juga macam Kerajaan Negeri Pulau Pinang.

4. Kerajaan DAP Pulau Pinang, setelah 16 bulan menjadi pemerintah masih tidak dapat menyelesaikan masalah penduduk di Kampung Buah Pala sebaliknya memohon Perdana Menteri untuk menyelesaikan.

5. Masa jadi pembangkang jalanan dulu bukan main punya janji, semua boleh diselesaikan konon. Apa guna ada Pakatan kalau Azizan, Nik Aziz dan Khalid Ibrahim tak boleh bantu?

6. Pakatan Pembangkang sememangnya tidak tahu serta tidak pernah bersedia untuk mentadbir apatah lagi membantu rakyat menyelesaikan masalah rakyat dan kalau Lim Guan Eng berpendapat duit adalah segalanya maka ianya menampakkan kecetekan ilmu pemimpin DAP ini.

7. Kenyataan Perdana Menteri bahawa isu Kg Buah Pala adalah isu Kerajaan Negeri memang tepat dan seharusnya diselesaikan dengan pihak Kerajaan Negeri kerana isu tanah memang bidang kuasa Kerajaan Negeri. Kalau tak percaya tanya Nik Aziz, Ustaz Azizan dan Khalid Ibrahim.

8. Sebab itu sebagai pengundi, rakyat mestilah berfikir sebelum membuat keputusan dan janganlah setelah memilih DAP sekarang baru nak menyesal. Tukar pemimpin bukan macam tukar baju...betul tak?

9. Jika Kelantan yang dipimpin Pas terlalu hebat, kenapa mesti Nik Aziz meminta pemaju luar untuk memajukan padang golf di Tanah Tinggi Lojing?

10. Masih belum terlambat untuk penduduk Manek Urai melakukan 'hijrah'. 'Hijrah'lah kepada kepimpinan yang lebih berwawasan serta mampu membawa perubahan kepada rakyat setempat.

Fikirkanlah.

1 comment:

  1. kepada penduduk manik urai...sudah2 latu, try umno lak....sayo pung ore kelate jugok....cubo pk pembangunan anok2 kito maso depan pulok....jgn pk diri sendiri sajo...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...