Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Thursday, July 16, 2009

Keceluparan mulut Nik Aziz beri kelebihan pada BN

PRK Manek Urai sudah selesai dan keputusan rakyat telah diluahkan melalui undi kelmarin. Namun bagi parti yang bertanding iaitu BN dan Pas sudah pasti akan melakukan 'post-mortem' untuk mengkaji kelemahan masing-masing.

Bagi BN jumlah pengundi yang keluar mengundi adalah petanda baik kerana majorit yang keluar (tidak mengundi semasa PRU ke-12) telah mengundi BN.

Petanda ini merupakan satu petanda baik yang rakyat menerima serta yakin kepada Kepimpinan YAB Datuk Seri Najib dan Timbalannya Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Majoriti pengundi Manek Urai adalah orang Melayu dan satu sikap orang Melayu (Islam), tidak akan menerima cemuhan dan caci-maki yang keterlaluan.Faktor ini telah memberi kelebihan kepada BN yang mengamalkan cara kempen yang sihat serta tidak memaki hamun dan mencemuh orang lain.

Yang dimaksudkan penulis ialah sikfat Takbur dan Sombong Nik Aziz yang banyak membuat kenyataan (berbentuk fatwa) memburukkan Saudara seAgamanya dari BN. Penulis berharap Nik Aziz akan terus bertindak takbur begini kerana ianya akan membuka pekungnya sendiri.

Mana ada Ulama' yang memburukkan orang lain. Jangan kata orang dari BN, dalam Saf Kepimpinam Pas juga diburukkan oleh Nik Aziz (merujuk perkataan 'sampah' yang dilemparkan kepada Ustaz Nasharuddin).

Kerana takburnya Nik Aziz, Manek Urai Nasharuddin, Salehuddin, Mahfuz dan Haji Hadi terus tenggelam. Suara majoriti ahli Pas tidak diendahkan sebaliknya hanya dia (Nik Aziz) yang betul dan tidak ada yang lain yang betul melainkan Nik Aziz...WALAHUALAM.

Kalau Nik Aziz boleh berdoa minta jatuhkan Najib dari menjadi Perdana Menteri Negara Malaysia dan juga Pemimpin Negara Islam yang dicontohi dunia, bagaimana jika kita 1MALAYSIA berdoa untuk ALLAH jayakan hasrat 1MALAYSIA jika ianya membawa kebaikan kepada rakyat kebanyakan.

"Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Segala puji bagi Allah Tuhan pentadbir seluruh alam. Selawat dan sejahtera semoga dilimpahkan ke atas junjungan besar Nabi Muhammad yang semulia-mulia pesuruh-Nya, serta ke atas keluarga dan sekalian sahabat-sahabatnya.

Ya Allah, wahai Tuhan kami, hidupkan kami dengan iman, matikan kami dalam iman, serta masukkan kami ke dalam syurga bersama-sama iman.

Ya Allah, ya Tuhan kami, ampunilah segala dosa kesalahan kami dan dosa-dosa kesalahan kedua ibu bapa kami, serta kesihanilah kedua ibu bapa kami sebagaimana mereka berdua mengasihani kami semasa masih kecil.

Ya Allah, akhirilah umur kami dengan kesudahan yang baik dan janganlah kiranya Engkau akhirkan umur kami dengan kesudahan yang tidak baik.

Ya Allah, ya Tuhan kami, janganlah kiranya Engkau pesongkan iman kami sesudah Engkau kurniakan kepada kami petunjuk. Anugerahilah kami rahmat kerana sesungguhnya Engkau Maha Pengurnia.

YA ALLAH, ya Tuhan kami. Kami mohon petunjuk Mu Ya ALLAH yang Maha Mengetahui lagi Maha 'Adil.
Qurniakanlah kekuatan kepada Pemimpin Kami Datuk Seri Najib Tun Razak dan Timbalannya Tan Sri Muhyiddin Yassin serta Barisan Menterinya.
Kami pohon restu Mu YA ALLAH untuk terus memberi kekuatan semangat dan jasad untuk meninggikan Syiar Mu dan Memuliakan Agama Mu di mata dunia YA ALLAH. Jauhkanlah kami dari perbuatan yang dibenci Mu mengkeji, menfitnah dan mencaci sesama Umat Mu YA ALLAH.

YA ALLAH YA RAHMAN YA RAHIM, Jauhkan juga kami dari mereka yang gemar bersengketa dan memecah-belahkan Umat Mu Ya ALLAH. Bersaksikan Mu Ya ALLAH, perpaduan tunjangan kami, keharmonian dan kebaikan ekonomi fokus kami Demi menjauhkan 1MALAYSIA dari kefakiran dan kekufuran Ya ALLAH.

Wahai Tuhan kami, kurniakanlah kepada kami kebaikan di dunia ini dan juga di akhirat, dan peliharalah kami daripada azab neraka.

Semoga Allah mencucuri rahmat dan sejahtera ke atas junjungan kami Nabi Muhammad dan ke atas seluruh keluarga dan sahabat-sahabat baginda. Dan segala puji itu tertentu bagi Allah, Tuhan pentadbir seluruh alam.

ROBANA ATINA FIDDUNYA HASANAH WAFIL AQIROTI HASANATAU WAQINA 'AZABANNAR. SUBHA NARABBIKA ROBBIL IZZATI 'AMMA YUSIFU NAWASSALAMUN ALAI MURSALIN WALHAMDULILLAH HIRABBIL 'ALAMIN".

1 comment:

  1. memang org tu tu mulut celupar....suruh dia duk umah..beramal cam tun mahathir skg, dah la politik2 ni dah tua bangka.....kata org suka2 dia aja...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...