Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Monday, November 30, 2009

Enggan dedah identiti Kolonel Mat makan diri

KOK LANAS: Keengganan Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Aziz Nik Mat mendedahkan identiti sebenar orang yang dikenali dengan Kolonel Mat, akan memakan dirinya sendiri, selain memberi kesan kepada pentadbiran Pas Kelantan dan parti itu.

Bekas Pengerusi Badan Perhubungan Umno negeri, Tan Sri Annuar Musa, berkata Nik Aziz harus berani membuat pendedahan siapa sebenarnya Kolonel Mat itu bagi membersihkan namanya selain nama pihak lain yang turut dihubungkaitkan dengan pelbagai kemelut dalam kerajaan negeri atau Pas sebelum ini.

Katanya, tindakan Mursyidul Am Pas itu untuk terus menyembunyikan identiti Kolonel Mat dilihat tidak profesional kerana ia bukan saja memberi kesan kepada diri dan kerjaya politik beliau, malah akan juga memberi kesan kepada ahli Pas.

"Nik Aziz harus berani untuk mendedahkan identiti sebenar Kolonel Mat kerana ada pihak nanti akan membuat tuduhan terhadap beliau dengan mengatakan kenyataannya itu tidak berasas.

"Jadi elok sangat Nik Aziz mendedahkan identiti itu (Kolonel Mat), apakah orang itu pihak Pas sendiri atau benar membabitkan orang Umno. Dari nada suara Menteri Besar itu, ia menunjukkan wujud satu konspirasi yang besar (untuk menjatuhkannya)," katanya selepas merasmikan Majlis Ramah Mesra Aidiladha Warga Petani Kada di Dataran Warisan Kada, Kok Lanas, di sini, semalam.

Beliau mengulas mengenai Kolonel Mat, individu yang disebut sebagai dalang yang berusaha untuk menjatuhkan Nik Aziz dan Pas di Kelantan.

Jumaat lalu, Nik Aziz dilaporkan berkata, Kolonel Mat adalah dalang di sebalik konspirasi untuk menjatuhkannya, namun tidak mendedahkan nama sebenar individu itu. - Berita Harian

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...