Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Friday, November 13, 2009

Manoharan tak puas hati kepemimpinan MB Selangor

SHAH ALAM: Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Kota Alam Shah, M Manoharan yang pernah ditahan mengikut Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) secara terbuka melahirkan rasa tidak puas hati dengan kepemimpinan Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Pada sesi perbahasan Bajet 2010 pada sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor semalam, wakil rakyat DAP itu secara terbuka mengkritik Abdul Khalid yang didakwa membuat kenyataan tidak wajar mengenai isu demonstrasi membawa kepala lembu pada Ogos lalu.

Beliau berkata, demonstrasi depan pintu masuk Bangunan Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK) itu ada kaitan secara langsung dengan Umno, sekali gus bercanggah dengan kenyataan Abdul Khalid yang sebelum ini berkata, demonstrasi itu bukan didalangi Umno.

Manoharan berkata, Abdul Khalid tidak sepatutnya membuat sebarang kenyataan berhubung demonstrasi itu kerana kes berkenaan sudah dibawa ke mahkamah dan pihak terbabit sudah didakwa.

“Saya kesal dengan kenyataan Menteri Besar yang kata demonstrasi tiada kaitan dengan Umno. Beliau tidak sepatutnya membuat kenyataan ini kerana kes ini sudah didakwa di mahkamah.

“Kita semua tahu Umno terbabit secara langsung dalam kes demonstrasi kepala lembu,” katanya yang pertama kali diberi peluang membahaskan Bajet 2010 pada sidang DUN Selangor.

Isnin lalu, Abdul Khalid ketika menjawab soalan wakil rakyat Sungai Pelek, Yap Ee Wah pada sesi soal jawab mengakui demonstrasi membawa kepala lembu itu bukan didalangi Umno, walaupun peserta demonstrasi itu penyokong Umno.

Manoharan turut mengkritik Bajet 2010 kerajaan Selangor kerana tidak memperuntukkan, walaupun RM1 daripada RM1.3 bilion peruntukan keseluruhan, khusus kepada kaum India yang didakwa memainkan peranan penting kepada kemenangan Parti Keadilan Rakyat (PKR), DAP dan Pas di negeri itu. - Berita Harian

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...