Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Thursday, December 10, 2009

KES LIWAT : Semakin ramai rakyat dah mula syak ia BERLAKU dan mula PERCAYA ...(dari Blog Aloq Staq)

Berikutan keputusan Mahkamah Tinggi minggu lepas yang membuat keputusan menolak permohonan tertuduh untuk menggugurkan kes, seterusnya Mahkamah Tinggi menetapkan 25hb Januari 2010 sebagai hari Perbicaraan Kes Liwat Dato' Seri Anwar LAWAN Saiful Bukhari Azlan, nampaknya kini sudah ramai dah mula syak bahawa Tertuduh TAKUT KERANA SALAH. Para pengikut Pak Syiekh Nuar yang tegar dulunya, kini semakin pudar ketegaran mereka melihat sandiwara berpanjangan ketua pergerakan Pakatan Rakyat yang cuba menunda-nunda bacaan kes untuk diadili.

Terbaharu, dikatakan anggota-anggota pembelaan Anwar menyatakan hasrat untuk membuat rayuan supaya perbicaraan yang diputuskan pada 25hb Januari 2010 tersebut ditangguhkan lagi. Maknanya, ini dah masuk kali ke ntah berapa permohonan untuk melengahkan perbicaraan dibuat.
Padahal, sewaktu kes Nizar LAWAN Zambrey untuk diputuskan siapa MB Perak beberapa ketika dahulu, sejurus keputusan Mahkamah menyebelahi Nizar, Anwar terus membuat kenyataan media (juga tersiar di blognya) bahawa beliau menyambut baik keputusan tersebut. (hanya kerana kes itu menyebelahi kepada Nizar).
SILA KLIK & BACA Di SINI .

Pada pandangan aku, Anwar ada 3 Pilihan yang boleh dipilih ...

Masuk Mahkamah -> Buktikan tidak terlibat dengan liwat -> Menang Kes -> Semua rakyat respek dan sanjung kamu (... melangkah ke Putrajaya).

ATAU

Masuk Mahkamah -> Terbukti bersalah meliwat Saiful Bukhari -> Masuk Penjara menerima balasan Dunia & nantikan balasan di Akhirat.
Malaysia akan SELAMAT.


ATAU

Takut nak Masuk Mahkamah -> tak ada bukti untuk mempertahankan diri -> biar rakyat tertanya-tanya -> Terus mohon tangguh, gugur kes, tangguh -> Terus Bersandiwara & berlakon -> Tidak berkesudahan .

Jadi, setakat ini jelas kelihatan Anwar memilih pilihan yang terakhir itu demi menyelamatkan karier politiknya serta terus menipu penyokongnya sepanjang masa.

Ramai yang kini menyedari diri mereka tertipu dengan sandiwara tidak berkesudahan Anwar. Mereka telah mula menarik diri dari terus mempertahankan Anwar seperti sebelum ini.

Bagi sesetengah mereka, kalau benar wira yang disanjung mereka itu benar, sudah barang pasti, beliau akan menggunakan slogan yang sering beliau gunakan selama ini sewaktu berceramah & berdemonstrasi iaitu : "LAWAN TETAP LAWAN" ... "BERANI KERANA BENAR" ... "ANWAR TIDAK PERNAH TAKUT!" & "SAYA TIDAKKKK GENTARRRR!!" ....

Ini tidak ... Nampaknya, kecuttttttttttt memanjanggg! ... Macam ponen! ...

Wahai Anwar Ibrahim! ... Buktikan kata-katamu. LAWAN TETAP LAWAN! ... Masuklah Mahkamah untuk membuktikannya pada 25hb Januari 2010 ... JANGAN MOHON TANGGUH PERBICARAAN LAGI!

AloQStaQ

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...