Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Sunday, April 4, 2010

Nik Aziz nafi laporan blog Kickdefella

KOTA BAHARU 4 April - Menteri Besar Kelantan, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat hari ini menafikan kerajaan negeri mengenakan syarat bagi setiap syarikat yang ingin mendapatkan konsesi balak mesti menderma kepada kerajaan negeri pimpinan Pas.

Beliau menegaskan, bukan menjadi dasar kerajaan negeri Kelantan meminta mana-mana syarikat berbuat demikian termasuk menderma atau memberi bantuan kepada kerajaan negeri itu.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas mengenai laporan sebuah blog Kickdefella yang menyebut kononnya setiap pihak yang memohon kawasan balak dan segala derma yang dijanjikan akan dimaklumkan di dalam mesyuarat exco.

Ini termasuk modus operandi bagi permohonan tanah hutan untuk tujuan perladangan.

Beliau mengatakan, penulis blog terbabit cuba menimbulkan isu itu sambil melahirkan rasa dukacitanya terhadap sikap penulis blog yang menulis sesuka hati dan bukan menyebarkan ilmu pengetahuan.

Sebelum ini, Nik Aziz yang juga Pengerusi Jawatankuasa Perhutanan Negeri menyifatkan penulis blog sebagai kedai kopi bergerak yang membincangkan perkara-perkara sama ada untuk kebaikan dan keburukan sesuatu pihak. - Utusan

2 comments:

  1. Masaalahnya penulis blog berkenaan mengemukakan bukti bertulisnya sekali. Macam mana orang tak nak percaya.

    Kalau tak betul, saman je lah.

    ReplyDelete
  2. nik aziz kena berdoa utk balakan org lain terutama kickdefella ni, byk2 sikit. buat lah kalu berasa betul sgt. ada berani?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...