Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Wednesday, March 24, 2010

Adun Titi Tinggi tidak akan letak jawatan: Najib

HONG KONG: Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Titi Tinggi, Yip Sun Onn, tidak akan meletakkan jawatan dan akan terus bersama Barisan Nasional, kata Datuk Seri Najib Razak.

"Saya dah dapat pengesahan daripada Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, dan Menteri Besar Perlis, Datuk Seri Mohd IsaSabu, bahawa beliau tetap akan menyokong Barisan Nasional dan tidakakan letak jawatan," katanya sebelum berlepas pulang selepas menghadiri Persidangan Pelaburan Asia Credit Suisse di sini.

Kelmarin, Yip yang juga bekas Pengerusi Jawatankuasa Perumahan, Kerajaan Tempatan dan Pertumbuhan Bandar Baru Perlis, meletak jawatan sebagai Adun Titi Tinggi melalui surat yang diserahkan kepada Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN), Datuk Yazid Mat.

Yip digugurkan dari jawatan Exco Jumaat lalu dan diganti dengan Adun MCA Indera Kayangan, Dr Por Choo Chor.

Pada Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-12 Mac 2008, Yip menewaskan calon Parti Keadilan Rakyat (PKR), Keria Senawi dan Mohammad Radzi Mustaffa (Bebas) dengan majoriti 1,841 undi.

Md Isa berkata, pengguguran Yip sebagai Exco berdasarkan ketetapan dipersetujui MCA dan kaedah giliran membabitkan Adun mewakili parti itu dipraktikkan sejak beberapa penggal lalu. - Berita Harian

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...