Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Friday, March 5, 2010

Anwar jaguh 'putar dunia'

KUALA LUMPUR 4 Mac - Jika Amerika Syarikat (AS) cukup berbangga dengan gelaran polis dunia, Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim yang mendakwa mendapat martabat tinggi di negara itu selayaknya digelar jaguh 'putar dunia'.


Bekas Setiausaha Sulitnya, Anuar Shaari berkata, Anwar layak diberi gelaran itu kerana berkemampuan tinggi mengelirukan pemimpin dunia, suatu kelebihan yang jarang dimiliki oleh pemimpin lain.

Menurut beliau, Anwar seorang pemimpin yang 'hebat' apabila setiap patah perkataan yang keluar daripada mulutnya pasti akan diterima bulat-bulat oleh pemimpin dunia, seolah-olah dia seorang yang sempurna yang langsung tidak melakukan kesilapan.

"Sebelum ini bekas rakan baiknya, Datuk S. Nallakarupan melabel beliau sebagai jaguh 'putar alam' kerana berjaya mengelirukan masyarakat termasuk bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

"Saya rasa wajar gelaran itu dinaikkan lagi sebagai jaguh 'putar dunia' kerana Anwar berjaya mempengaruhi pemimpin dunia untuk mempercayai bahawa beliau pada setiap masa menjadi mangsa dengki pemimpin negara ini," katanya kepada Utusan Malaysia ketika dihubungi di sini hari ini.

Anwar sebelum ini mendakwa telah mendapat sokongan daripada pemimpin antarabangsa berhubung perbicaraan kes liwat yang dihadapinya.

Dakwa Anwar, antara yang memberi sokongan ialah Perdana Menteri Turki, Recep Tayyip Erdogen dan Setiausaha Negara AS, Hillary Clinton.

Tambah Anuar, beliau percaya sokongan yang kononnya diperoleh Anwar daripada pemimpin dunia itu mempunyai motif dan agenda tersirat yang hanya Ketua Pembangkang itu arif mengenainya. - Utusan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...