Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Saturday, August 15, 2009

Sudah sampai masa Nik Aziz letak jawatan

KOTA BHARU 14 Ogos - Pergerakan Pemuda UMNO Kelantan mendesak Datuk Nik Aziz Nik Mat melepaskan jawatan sebagai Menteri Besar dan digantikan dengan pemimpin yang lebih berwibawa.

Ketuanya, Anuar Sapian berkata, Nik Aziz akhir-akhir ini mengeluarkan kenyataan-kenyataan bercelaru dan tidak konsisten yang menjejaskan imejnya sebagai pemimpin negeri, ulama dan Mursyidul Am Pas.

Menurutnya, banyak tindakan dan kenyataan Menteri Besar itu mengelirukan pemahaman terhadap Islam dan rakyat negeri itu.

''Isu terbaru berhubung pendiriannya membiarkan pemimpin bukan Islam menghina agama Islam.

''Adalah lebih wajar beliau yang sudah sekian lama memimpin kerajaan Pas melepaskan jawatan kepada salah seorang dalam barisan kepimpinan Pas negeri," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Menurut beliau, sejak Pas bersekongkol dengan DAP, sudah banyak fatwa sesat dan salah demi kepentingan parti telah disalahtafsirkan oleh Nik Aziz termasuk isu bacaan al-Quran oleh pemimpin DAP Perak satu ketika dulu.

''Ternyata akan ada banyak lagi kesalahan demi kesalahan yang akan dilakukan kelak.

''Oleh itu, bagi menjaga kedudukan institusi dan kesucian Islam, amat elok sekiranya Nik Aziz melepaskan jawatan dan digantikan dengan timbalannya atau Datuk Husam Musa yang dilihat sebagai pemimpin yang sedang menunggu,'' ujarnya. - Utusan.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...