Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Tuesday, August 25, 2009

Saya bersyukur semakin ramai sedar - Ezam

KUALA LUMPUR 24 Ogos - Bekas Ketua Angkatan Muda Parti Keadilan Rakyat (PKR), Ezam Mohd. Nor bersyukur apabila semakin ramai pemimpin serta ahli parti itu sedar dan tidak mahu lagi bersubahat dengan pegangan politik yang merosakkan agama, bangsa dan negara.

Tegas beliau, kesedaran berkenaan timbul apabila mereka mendapati agenda politik PKR adalah untuk memenuhi kerakusan nafsu politik dan peribadi penasihatnya, Datuk Seri Anwar Ibrahim semata-mata.

Ezam berkata, beliau juga akan berdoa semoga lebih ramai yang sedar malah meyakini Allah akan membuka pintu hati ahli dan pemimpin PKR kepada kebenaran satu masa nanti.

"Walaupun berada di Jakarta, saya menerima banyak panggilan dan e-mel daripada kawan-kawan lama yang masih berada dalam PKR.

"Mereka mula nampak kepincangan Anwar khususnya dalam kes liwat yang asyik tertangguh," katanya melalui kiriman khidmat pesanan ringkas (SMS) dari Jakarta, hari ini.

Semalam 200 ahli PKR Bahagian Padang Serai di Kedah termasuk Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Lunas, Mohd. Radzhi Salleh mengumumkan keluar daripada parti itu.

Mohd. Radzhi yang kini menjadi wakil rakyat Bebas serta ahli parti lain mengisytiharkan berbuat demikian setelah hilang kepercayaan terhadap pucuk pimpinan selain menganggap perjuangan PKR kini tidak lagi seiring dengan matlamat asal penubuhannya.

Serentak dengan itu, PKR Bahagian Padang Serai turut dibubarkan setelah mendapat sokongan semua 14 ahli jawatankuasanya.

Sementara itu, Ezam berkata, kekecewaan kepada Anwar juga semakin merebak di Selangor kebelakangan ini.

Beliau mendakwa kekecewaan itu berpunca daripada sikap Anwar yang lepas tangan dan tidak membantu kerajaan negeri yang ditunjangi PKR. - Utusan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...