Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Monday, January 11, 2010

PENDEDAHAN! Peguam Gereja Katholik ahli PKR dan wakili Beckett Fund USA!!!Ada yang mahu menyalahkan bekas PM, Tun Abdullah sebagai penyebab kepada isu ini. Dia merupakan Menteri Dalam Negeri yang telah member KDN kepada The Herald untuk diterbitkan dalam Bahasa Melayu. Anihnya dia tidak membenarkan penerbitan Injil dalam bahasa Iban.

Semasa Syed Hamid memegang jawatan Menteri KDN, dia yang menarik balik KDN mereka kerana menggunakan kalimah Allah sebagai istilah untuk tuhan orang Kristian. Dia menarikbalik permit kerana ianya dilihat seolah2 usaha untuk mendakwah orang Melayu Islam.

Kononnya ini menimbulkan kemarahan pihak Katholik untuk saman. Alasannya adalah kenapa tidak dibenarkan penerbitan Injil dalam bahasa Iban.


Sebenarnya kalau tiada batu api, tiada mereka mahu menimbulkan kekecuhan dan menjadi besar kepala. Apabila ada yang meyakinkan untuk menentang baru mereka berani lakukan sesuatu yang bisa menaikkan kemarahan orang.

Lihat gambar di atas dan kita akan sedar kerapatan dan kemesraan Anwar Ibrahim dengan Catholic Archbishop Tan Sri Murphy Pakiam, Gereja Katholik yang mengusahakan tuntutan mahkamah INi adalah ketika perayaan Krismas tahun 2007 anjuran Christian Federation of Malaysia.Agak2 tahun bila isu ini bermula?

Peguam yang mewakili pihak gereja ada seorang peguam bernama Derek Fernandez. Peguam ini adalah ahli PKR. Dia adalah ahli Majlis Bandaraya Petaling Jaya dan Panel Penasihat Undang2 Negeri Selangor.

Seorang lagi peguam yang terlibat adalah Benjamin Dawson. Peguam ini adalah peguam bela Azlina Jailani yang enggan melalui proses mahkamah syariah untuk mendaftarkan kemurtadan beliau ke agama Kristian yang dipanggil kes Lina Joy.

Isu Lina Joy itu adalah suatu usaha merendahkan martabat Mahkamah Syariah dan membuka floodgate untuk orang Melayu masuk ugama Kristian. Dawson dibantu oleh Yayasan dari luar negara, Beckett Fund. (Bawah pasukan legal Beckett Fund dalam kes Lina Joy).


Dana ini berpengkalan di Amerika untuk kononnya memperjuangkan kebebasan berugama. Sini tiada kebebasan berugama? Yang tak bebas cuma kafirkan orang Islam. Setelah gagal membuat lintas pendik proses kemurtadan Lina Joy, projek nama Allah adalah projek berikutnya.

Dawson masih berusaha untuk lawan lagi kes Lina Joy untuk disemak semula keputusan Mahkamah Persekutuan.

Kebanyakan mereka yang terlibat dan menyokong hak Lina Joy untuk murtad seperti Harris IBrahim, Zaid Ibrahim, Irene Fernandez, Ivy Josiah, Malik Imtiaz dan lain-lain terlibat dengan PKR.

Itu sebenarnya talian PKR dalam membantu untuk menghuruharakan Negara. Tanpa apa2 lagi Zaid Ibrahim sudah menunjukkan jari ke arah UMNO.

Tujuan PKR adalah untuk menggunakan isu ini untuk memenagi pilihanraya Sarawak. Anwar mahu jadikan Sarawak sebagai batu loncatan untuk memecahkan kuasa kerajaan Melayu Persekutuan.

Baca sini untuk mengetahui perancangan Awnar.

Ingat sekali, kemenangan PAS-PKR dalam Pakatan Rakyat tidak menjanjikan pengekalan kesinambungan kuasa Melayu dan Islam di tanahair Melayu. Kemenangan mereka akan memberi kuasa pada DAP dan belakang DAP adalah Singapura sial puaka!!!!

Di belakang PKR adalah Amerika. Baca Faisal Tehrani sini.

Sumber: The Unspinners

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...