Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Saturday, January 30, 2010

Umno komited lakukan transformasi ikut PM - Muhyiddin

KUALA LUMPUR: Tan Sri Muhyiddin Yassin menegaskan Umno adalah sebuah parti yang kuat dan memperjuangkan kepentingan negara serta komited dalam melakukan transformasi melalui kepemimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Timbalan Perdana Menteri berkata, komitmen Umno dan kerajaan sudah terbukti dan rakyat boleh menilainya melalui enam Bidang Keberhasilan Utama Negara (NKRA) dan Petunjuk Prestasi Utama (KPI).

"Kita sudah jelas dengan prestasi kita. Kita lebih komited, lebih berani dan lebih bersedia. Ini adalah satu proses yang luar biasa. Jadi, jangan perkecil dan hanya melihat badan bukan kerajaan (NGO) saja," katanya kepada pemberita selepas majlis pengiktirafan Sekolah Berprestasi Tinggi (SBT) di Sekolah Menengah Kebangsaan Aminuddin Baki di sini, semalam.

Beliau ditanya dakwaan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad yang menganggap kemunculan beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) berteraskan Melayu dan Islam sejak kebelakangan ini membuktikan ketidakyakinan terhadap perjuangan parti politik yang mewakili mereka.

Muhyiddin yang juga Timbalan Presiden Umno berharap rakyat jangan salah tafsir dengan situasi di mana NGO lebih ke depan dan berpengaruh berbanding Umno dalam memperjuangkan isu orang Melayu.

“Pada peringkat akhir nanti, rakyat akan menentukan masa depan mereka berdasarkan parti mana yang memperjuangkan nasib mereka, bukan NGO yang akan bertanding dalam pilihan raya. 

“Atas dasar itulah, saya fikir antara parti yang masih kukuh dalam negara kita ialah Umno, selain daripada parti komponen Barisan Nasional (BN) yang lain," katanya. - Berita Harian

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...