Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Tuesday, February 9, 2010

100 ahli PKR Lembah Klang masuk Umno


MUHYIDDIN menerima borang menjadi ahli Umno daripada Norasidi 
di Kuala Lumpur, malam tadi. Turut memerhati, Timbalan Pengerusi 
Umno Wilayah Persekutuan, Datuk Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin (kanan).


KUALA LUMPUR: Pergolakan Parti Keadilan Rakyat (PKR) terus meruncing apabila 100 ahli dari beberapa bahagian di Lembah Klang, keluar parti kerana tidak percaya terhadap pemimpin parti itu yang lebih mengutamakan agenda peribadi berbanding rakyat.Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin, selaku Pengerusi Badan Perhubungan Umno Wilayah Persekutuan, menerima borang kemasukan ahli PKR itu ke dalam Umno, diketuai Bendahari PKR Wilayah Persekutuan, Norasidi Salim, di sini, malam tadi.

Norasidi berkata, keputusan untuk keluar parti itu dibuat secara rela hati tanpa desakan daripada mana-mana pihak dan ia dibuat selepas memperhalusi perjuangan parti itu.

"Kami dapati perjuangan PKR tidak membela rakyat yang jelas, malahan setiap tindak tanduk kepemimpinan parti diselubungi oleh agenda persendirian.

"Selepas pilihan raya 2008, rakyat mempunyai harapan besar terhadap PKR. Bagaimanapun pemimpin PKR gagal memperjuangkan nasib rakyat sebaliknya bertelingkah sesama sendiri," katanya ketika ditemui di sini, semalam.


Beliau mendakwa kepincangan PKR dapat dilihat dalam kerajaan Selangor apabila berselindung di sebalik slogan 'merakyatkan ekonomi' dengan menaikkan sewa rumah murah daripada RM124 kepada RM250 sebulan.

"Kebelakangan ini juga, kita dengar saranan daripada kepemimpinan PKR seperti Menteri Besar Selangor dan Ketua Penerangannya supaya ahli PKR yang tidak sehaluan dengan kepemimpinan parti, keluar parti.

"Jalan demokrasi di dalam PKR sudah tidak wujud lagi, hanya diktator yang menjadi amalan," katanya. - Berita Harian

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...