Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Wednesday, February 10, 2010

Nik Aziz gesa lancar protes

KOTA BHARU: Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Aziz Nik Mat meminta penyokong pakatan pembangkang di Perak memprotes keputusan Mahkamah Persekutuan yang memihak kepada Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir.

Menteri Besar Kelantan itu berkata, perasaan benci perlu ditanam dalam hati rakyat terhadap keputusan itu kerana kemenangan Barisan nasional (BN) bukan menerusi pilihan raya, sebaliknya rampasan kuasa.

“Keputusan hari ini (semalam) yang memberi peluang kepada Zambry menang, maka rakyat boleh menentang keputusan mahkamah. Walaupun tidak dengan demonstrasi tetapi perasaan benci dalam hati kepada keputusan (mahkamah),” katanya di sini semalam.

Sementara itu di KUALA LUMPUR, Penasihat Parti Keadilan Rakyat, Datuk Seri Anwar Ibrahim meminta pemimpin pakatan pembangkang di Perak memperkemaskan jentera parti berikutan keputusan itu.

Anwar berkata, mereka juga perlu menjelaskan isu berkenaan kepada rakyat, selain berdepan dengan kemungkinan berlaku pilihan raya lebih awal di negeri itu.

“Saya tidak terkejut dengan keputusan itu kerana kita faham dengan keterbatasan dalam sistem undang-undang,” katanya. - Berita Harian

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...