Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Thursday, February 11, 2010

Anak Raja Petra telan pisau cukur

KUALA LUMPUR: Raja Azman Raja Petra, anak lelaki editor Malaysia Today, Raja Petra Raja Kamarudin yang baru-baru ini dipenjarakan kerana mencuri, dimasukkan ke hospital selepas dia dipercayai menelan sebilah pisau cukur.

Ketua Polis Gombak, Asisten Komisioner Abdul Rahim Abdullah, berkata Raja Azman, 34, dijumpai dalam keadaan lemah dalam penjara oleh petugas penjara Sungai Buloh ketika melakukan tugas rondaan pada petang kelmarin.

Beliau berkata, Raja Azman yang mempunyai kesan kelar di pergelangan tangan, segera dikejarkan ke Hospital Sungai Buloh dan keadaannya dilaporkan stabil.

Bapa mangsa yang menulis dalam laman blognya Malaysia Today, mendakwa Raja Azman mengambil tindakan drastik itu kerana dia tidak lagi dapat menahan seksaan fizikal dan mental yang dikenakan terhadapnya oleh pihak berkuasa penjara.

Rahim bagaimanapun enggan mengulas dakwaan Raja Petra itu.

"Siasatan masih di peringkat awal. Berilah kami masa," katanya ketika dihubungi.

Raja Azman, anak kedua Raja Petra, mengaku bersalah di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur tahun lalu terhadap empat tuduhan mencuri dan memiliki harta curi.

Dia dituduh mencuri sebuah telefon bimbit Nokia, sebuah jam tangan Seiko dan sejambak kunci motosikal, semuanya bernilai kira-kira RM3,850 kepunyaan seorang pelajar, Saipul Adli Mohamad Yunus, 21, di No 16, Jalan Sastera, U2/1K, Seksyen U2, Shah Alam, kira-kira jam 10 pagi pada 24 April lalu.

Dia juga dituduh mencuri sebuah motosikal Yamaha 135 LC bernilai kira-kira RM6,000 daripada seorang pelajar, Ahmad Firdaus Jalaludin, 23, di tempat dan masa sama. - Harian Metro

1 comment:

  1. bapa di 'syurga'. tinggalkan anak terbiar dalam penjara. memang 'somethng wrong' dgn RPK...gila punya orang!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...