Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Wednesday, August 19, 2009

Tampar Polis : Tidak layak dipanggil YB

KUALA LUMPUR 18 Ogos - Menteri di Jabatan Perdana Menteri (JPM), Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz menyifatkan Ahli Parlimen Padang Serai, N. Gobalakrishnan tidak layak dipanggil Yang Berhormat (YB).

Beliau menegaskan, ini ekoran tingkah laku Gobalakrishnan semasa sesi penamaan calon Pilihan Raya Kecil Dewan Undangan Negeri (DUN) Permatang Pasir di Bukit Mertajam semalam.

Menurutnya, tindakan Gobalakrishnan itu jika dibiarkan akan menyebabkan situasi kacau bilau manakala undang-undang pula tidak lagi dihormati.

"Kita tidak boleh bertolak-ansur dengan perkara ini. Ia suatu perkara yang tidak dapat diterima dalam masyarakat madani di Malaysia.

"Dia tidak layak dipanggil YB," katanya kepada pemberita selepas melancarkan My SMS dan Hotline Lembaga Pelesenan Kenderaan Perdagangan (LPKP) di Puspakom Sdn. Bhd. Wangsa Maju di sini hari ini.

Mohamed Nazri mengulas mengenai tindakan Gobalakrishnan yang melaung-laungkan kata-kata provokasi sehingga mencetuskan kemarahan para penyokong pihak pembangkang dan menimbulkan suasana kecoh. - Utusan Malaysia.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...