Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Friday, October 30, 2009

DEMI ISLAM : UMNO, Pas masih boleh bekerjasama

KUALA LUMPUR 29 Okt. – Seorang penyokong kerajaan masih mengharapkan UMNO dan Pas dapat menjalinkan kerjasama demi masa depan Islam dan Melayu walaupun parti pembangkang itu telah memutuskan bahawa cadangan tersebut tidak lagi wujud.

Datuk Mohamad Aziz (BN-Sri Gading) berkata, UMNO dan Pas terlalu banyak persamaan malah beliau menyifatkan kedua-dua parti itu sebagai sedarah sedaging.

Katanya, Pas tidak sesuai bekerjasama dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP kerana dasar kedua-dua parti berkenaan terlalu berbeza dengan Pas.

“Pas tidak sesuai dengan PKR kerana PKR parti koboi. Dengan DAP pun Pas tidak sesuai dan tidak pernah dapat satu selimut. Pas hanya boleh berbaik-baik dengan UMNO sahaja kerana kita adalah sedarah sedaging.

“Ini bukan cakap gurau kerana UMNO dan Pas adalah sebangsa, seagama, senabi, sekiblat, semengucap (kalimah syahadah) dan sedarah. Darah aku darah kau, darah kau darah aku...rapat,” katanya ketika membahaskan bajet 2010 pada persidangan Dewan Rakyat di sini hari ini. - Utusan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...