Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Monday, October 26, 2009

Tiada EGM Pas namun Nik Aziz tetap mahukan EGM

KUALA LUMPUR 25 Okt. – Pas tidak akan mengadakan Muktamar Agung Khas (EGM) seperti yang dicadangkan oleh Mursyidul Am, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat sebelum ini, sebaliknya hanya akan mengadakan mesyuarat khas Pas pusat bagi membincangkan isu parti.

Naib Presiden Pas, Salahuddin Ayub memberitahu hari ini bahawa isu mengadakan EGM sudah tidak berbangkit kerana Nik Abdul Aziz sendiri yang mencadangkan forum itu ditukar kepada mesyuarat khas.

Salahuddin berkata, perkara itu dimaklumkan kepadanya semasa beliau mengadakan pertemuan dengan Nik Abdul Aziz di kediaman Menteri Besar Kelantan itu di Kota Bharu semalam.

“EGM tidak berbangkit lagi. Semalam saya adakan pertemuan dengan Tok Guru (Nik Abdul Aziz) dan mendengar sendiri komen Tok Guru tentang Pas. Pas akan mengadakan mesyuarat khas Pas pusat dalam masa terdekat. Nik Aziz sendiri yang memberitahu saya ketika pertemuan di Kota Bharu semalam,” katanya.

Jumaat lepas, Nik Abdul Aziz dalam blognya, www.bloktokguru.com mencadangkan supaya EGM diadakan bagi menukar ‘dua tiga kerat’ pemimpin parti itu yang bermasalah.

Tiga pemimpin yang dinamakan dalam blognya ialah Timbalan Presiden, Nasharuddin Mat Isa, Setiausaha Agung, Datuk Mustafa Ali dan Pesuruhjaya Pas Selangor, Datuk Dr. Hassan Ali.

Ditanya sama ada pemimpin yang dikatakan “bermasalah” ada menghubungi beliau, Salahuddin berkata, mereka hanya mendiamkan diri.

“Tidak seorang pun menghubungi saya sejak blog itu memaparkan (mengenai EGM),” katanya. - Utusan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...