Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Saturday, October 3, 2009

Taktik Lapuk Burukkan UMNO Terus Berulang

By administrator | Category: Berita Utama

surat palsu

PORT DICKSON, 3 Okt – Tindakan tidak betanggungjawab pihak pembangkang nampaknya berulang lagi di Dewan Undangan Negeri (DUN) N.31 Bagan Pinang apabila surat fitnah yang membabitkan nama Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor berulang seperti mana dalam beberapa siri pilihan raya sebelum ini.

Dalam perkembangan hari ini, didapati surat rasmi yang menggunakan kepala surat dari pejabat Setiausaha Agung UMNO lengkap bertanda tangan disebarkan di sekitar kawasan pengundian DUN Bagan Pinang.

Menerusi kandungannya, jelas menunjukkan bahawa terdapat tindakan memburuk-burukkan hubungan antara Ibu Pejabat UMNO, ahli Majlis Tertinggi (MT), dengan badan perhubungan Negeri dan bahagian Teluk Kemang sendiri. Antara kandungannya;

“Pihak Majlis Tertinggi amat dukacita memaklumkan bahawa calon yang dicadangkan oleh Badan Perhubungan UMNO Negeri Sembilan terpaksa ditolak kerana Presiden parti mahukan Tan Sri Mohd Isa Abdul Samad sebagai calon PRK N31 Bagan Pinang.”

Apa yang jelas, setelah diteliti, format, jenis dan saiz tulisan yang digunakan menerusi surat tersebut juga adalah berbeza dengan sebagaimana yang biasa digunakan oleh pejabat Setiausaha Agung di Ibu Pejabat UMNO.

Lantaran itu, terbukti bahawa pihak tidak bertanggungjawab terbabit sengaja melakukan taktik kotor tersebut dengan harapan rakyat akan terpengaruh lantas pengundi akan memilih pembangkang.

Lebih malang lagi apabila salinan surat tersebut turut dijumpai bertaburan dalam masjid di samping ada diselitkan di dalam akhbar harian yang dijual di beberapa stesen minyak kawasan ini. - UMNO online.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...