Pertubuhan Agenda Social Media 1Malaysia

Monday, October 5, 2009

Yang percayakannya sudah meragui : Anwar mulai panik disindir media Yahudi

KUALA LUMPUR 4 Okt. - Bekas pembantu kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim, Mohd. Saiful Bukhari Azlan (gambar) berkata, bekas majikannya itu mulai panik apabila media milik Yahudi mulai menyindirnya.

Katanya, sebuah majalah milik Yahudi, The Economist baru-baru ini menggelar Anwar sebagai Malaysia's Chameleon atau Sesumpah Malaysia apabila gagal menarik sokongan umat Islam terhadap Amerika Syarikat (AS).

"Amerika mengharapkan beliau membawa dan mengekalkan imej Islamik (bagi menarik sokongan masyarakat Islam terhadap AS) namun yang terjadi sebaliknya.

"Kini, dikhabarkan beliau (Anwar) sedang cuba meyakinkan mereka (AS) kembali serta memohon pertolongan daripada mereka untuk kes moralnya, buat kali kedua," katanya dalam blognya, http://mohdsaifulbukhari.blogspot.com.

Anwar kini berhadapan dengan tuduhan meliwat Mohd. Saiful namun kes tersebut masih tertangguh sehingga kini.

Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu kini dilaporkan masih berada di AS sejak beberapa hari selepas Hari Raya Aidilfitri yang lalu untuk bertemu dengan beberapa pemimpin di sana termasuk bekas Naib Presiden negara itu, Al Gore.

Dalam pada itu, Mohd. Saiful dalam blognya turut mengajak rakyat Malaysia menghulurkan bantuan kepada mangsa gempa bumi di Wilayah Sumatera Barat, Indonesia yang berlaku baru-baru ini.

Walaupun sedang berjuang demi keadilan untuk dirinya, Mohd. Saiful masih sempat meminta masyarakat negara ini melupakan sebentar isu dan kontroversi mengaitkan hubungan antara Malaysia dan Indonesia sebelum ini, sebaliknya tampil membantu mangsa gempa bumi di Sumatera.

"Usahlah tersentuh atau terpedaya dengan mainan politikus dan "tangan ghaib" di sebalik pergerakan-pergerakan tertentu yang hanya mahu merosakkan keharmonian rantau ini demi agenda sempit mereka.

"Atas semangat kemanusiaan dan juga serumpun, marilah kita bersama-sama menghulurkan bantuan serta doa buat mangsa gempa sana," katanya. - Utusan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...